Spotify закриває російський офіс

Spotify закрив свої московські представництва на невизначений термін у відповідь на вторгнення Росії до України, повідомляє Variety. Користувачі в Росії, як і раніше, на жаль, матимуть доступ до Spotify.

“Ми вважаємо критично важливим спробувати зберегти працездатність нашого сервісу в Росії, щоб забезпечити глобальний потік інформації”, – йдеться у заяві компанії.

Spotify також прибере зі своєї платформи RT і Sputnik News – обидві фінансовані Кремлем новинні агенції з величезною глобальною аудиторією. Критики стверджують, що обидва канали функціонують як інструменти пропаганди для російського уряду та його зовнішньополітичних інтересів. В останні дні Канада та ЄС заборонили мовлення російських державних програм у своєму ефірі, а у Великій Британії щодо обох каналів ведеться розслідування.

Однак у США, як і раніше, досить легко переглядати такі канали, що підтримуються Кремлем. Національна асоціація телерадіомовників закликала американських мовників припинити трансляцію RT, RT America та Sputnik News; поки що тільки DirectTV та Roku виконали цю вимогу.

Компанії Apple і Google також видалили застосунки цих каналів зі своїх магазинів програм.

Більше коментарів!