У заяві компанії йдеться, що вона “глибоко стурбована” російським вторгненням і що у відповідь на це вона “припинила всі продажі продуктів” у країні. Компанія також заявила, що обмежила доступ до цифрових сервісів, таких як Apple Pay, усередині Росії та обмежила доступність застосунків російських державних ЗМІ за межами країни.

Що зробили в Apple

“Минулого тижня ми зупинили весь експорт до нашого каналу продажів у країні. Apple Pay та інші сервіси були обмежені. RT News і Sputnik News більше не доступні для завантаження з App Store за межами Росії, – йдеться у заяві. – І ми відключили трафік та події у реальному часі для Apple Maps в Україні як захід безпеки для українських громадян”.

Apple has suspended

Рішення прийнято на тлі зростання суспільного тиску на технологічні компанії з метою змусити їх діяти проти РФ. Минулого тижня український уряд попросив керівництво яблучної компанії припинити пропонувати свій магазин застосунків у РФ, але деякі експерти з безпеки та демократії заявили, що це може зашкодити російським користувачам, які протестують проти Кремля та покладаються на західні інструменти для самоорганізації.

У вівторок користувачі РФ все ще могли отримати доступ до інтернет-магазину у пошуках iPhone або Mac, але спроби купити техніку показали, що вони недоступні для доставляння.