Загроза для Росії та Китаю: західні вчені завдяки Україні вже аналізують рештки винищувача Су-35С

Британські та американські вчені аналізують секретний механізм наведення великої дальності російського винищувача Су-35С. Їхні знахідки можуть сильно вплинути на спосіб ведення повітряних боїв з Росією та Китаєм. 

Українські військові збили Су-35С два тижні тому за допомогою ракет малої дальності. Фахівці ВПС України вилучили досі секретні елементи зі згорілих залишків літака та повідомили про це британську розвідку. Системи передали до Оборонної науково-технічної лабораторії (DSTL), де британські науковці разом із двома експертами Повітряних сил США вивчали їх протягом десяти днів. 

Первинна оцінка була багатообіцяючою, тож системи доправили до Невади, США для більш детального вивчення. Попри те, що літак отримав значні пошкодження, його система наведення достатньо збереглась для аналізу. 

Літак Су-35С, який отримав кодову назву «Flanker-E» у країнах НАТО, проводив так звану «операцію придушення протиповітряної оборони», коли його збили 3 квітня поблизу міста Ізюм, за 125 кілометрів від Харкова. Пілота винищувача захопили після успішного катапультування. 

Су-35С – багатофункціональний винищувач, Росія має на озброєнні 47 таких літаків. Також у 2015 році Китай підписав із Росією угоду на придбання 24 винищувачів за $2 мільярди. Вивчення літака західними вченими може стати ударом для військового керівництва обох держав. 

Більше коментарів!