В інтерв’ю VentureBeat генеральний директор NVIDIA Дженсен Хуанг підтвердив, що компанія не вносить жодних змін у свою стратегію після скасування угоди про купівлю ARM.

Два тижні тому NVIDIA офіційно підтвердила, що більше не буде займатися придбанням ARM Limited після «значних регуляторних проблем». Варто зазначити, що компанія опинилася у важкому становищі з моменту оголошення угоди. Ряд регуляторних та антиконкурентних органів висловили свою стурбованість пропозицією NVIDIA за $40 мільярдів придбати ARM. Угода просто нікуди не йшла, а Дженсен весь час говорив, що очікує, що вона буде завершена найближчим часом.

Після того, як стало очевидно, що угода не відбудеться, компанії нічого не залишалося, як офіційно скасовувати її. Але залишилося невідомим, чи вплине це якось на стратегію NVIDIA. Проте, як повідомив Дженсен Хуанг в інтерв’ю, компанія все ще має 20-річну ліцензійну угоду з ARM, яка дозволить використовувати її розробки в процесорах, відеокартах та блоках обробки даних (DPU), і ніяких змін до стратегії не потрібно.

«Насправді нічого не змінилося, тому що ми так і не завершили об’єднання з ARM. Тож будь-які стратегії, які б могли вийти з цього об’єднання, ніколи не обговорювалися. Тому наша загальна стратегія не змінилася» – зазначив Дженсен Хуанг.

Крім того, він додав, що NVIDIA скористається перевагами всіх трьох популярних архітектур (x86, ARM, RISC-V) у своїх продуктах і вирішуватиме, яка архітектура має більше сенсу для кожного конкретного пристрою.

Для NVIDIA насправді нічого не зміниться, але в результаті угоди компанія втрачає можливість формувати дорожню карту архітектури ARM в майбутньому. Однак, оскільки обидві компанії тісно співпрацюють, а NVIDIA є одним з передових виробників енергоефективних обчислювальних та мережевих рішень, то Хуангу є про що турбуватися.