Японська компанія Toyota планує запустити нову модель електромобіля – компактний кросовер, що буде вироблятися на заводі Suzuki Maruti (Індія) та комплектуватися акумуляторами BYD (Китай). Ось таке міжнародне співробітництво обіцяє подарувати нам електромобіль, що наразі отримав кодову назву YY8 або SU EV – саме під таким ім’ям в кінці минулого року дебютував концепт-кар, який зображено вище.

На сьогодні відомі орієнтовні розміри електромобіля: довжина 4,3 м та 2,7 м колісної бази. Також відома основа й акумулятори: платформа e-TNGA, батареї місткістю 48 або 59 кВт⋅год, що зможуть забезпечити до 400-500 км дистанції пробігу. Виробництво електромобіля буде запущено в Індії, розрахункова потужність лінії складає 125 тис. одиниць, з яких половина вирушить на експорт до Європи та Азії.

І це лише початок: адже загалом компанія Toyota наприкінці минулого року одночасно показала 17 концептів майбутніх електромобілів!

Компанія Toyota створює компактний електричний SUV (і ще 16 електромобілів)

Ці концепти створені під гаслом «EV for everyone»: тобто «електромобіль для кожного». Саме тому їх так багато та вони такі різні – широка гама електромобілів і справді має замінити сучасну лінійку звичайних автомобілів Toyota.

Адже в переліку можна зустріти декілька електромобілів Lexus, про що ми вже розповідали, електричні пікапи та «шатли» для міста, електричні спорткари. Також можна побачити невеличкий кросовер bz Compact SUV (що нагадує модель C-HR), седан bz SDN (аналог Corolla), та навіть електромобіль, виконаний у стилістиці FJ Cruiser.

Компанія Toyota створює компактний електричний SUV (і ще 16 електромобілів)

Звісно, це робота не одного дня: план передбачає запуск нових електромобілів у проміжку до 2030 року. Проте перші кроки робляться вже зараз – на прикладі вищезгаданого кросовера Toyota SU EV.