Нещодавно в мережі з’явилися перші зображення нового електромобілю від японської компанії Lexus – це електричний кросовер Lexus RZ 450e. Зараз майже відсутня технічна інформація щодо цієї новинки, проте зовнішній вигляд вже не є таємницею.

Електромобіль Lexus RZ: перші світлини

Що собою являє електромобіль Lexus RZ 450e? По-перше, це кросовер середнього розміру, що виділяється досить низьким кузовом – частково схожим на універсал. Такий силует кузова нагадує про модель Toyota Venza, проте краще згадати електромобіль Toyota bZ4X. Адже – і це по-друге – новий електричний кросовер Lexus RZ 450e може бути побудовано на спільній платформі e-TNGA.

Електромобіль Lexus RZ: перші світлини

По-третє, індекс «450» натякає нам на досить високу потужність. Наприклад, сучасний кросовер Lexus NX 450h+ пропонує 306 к.с. та повний привод. Отже, електромобіль має бути десь на рівні. Та й загалом, порівняння з Lexus NX не зайве: схожий дизайн, схожі пропорції кузова.

Електромобіль Lexus RZ: перші світлини

Варто відзначити, що це не перший електромобіль від Lexus, адже наразі існує Lexus UX 300e. Проте це локальна модель для певних ринків, ще й отримана шляхом трансформації автомобіля з ДВЗ в електромобіль. А ось кросовер Lexus RZ стане першим прикладом створення електромобілю Lexus «від початку».