Epic Games поділилася деякими цікавими цифрами, що стосуються бізнесу та ігор компанії. Наприклад, кількість акаунтів Epic Games на січень 2022 року вже понад 500 млн. При цьому в ігри компанії, у тому числі на мобільних платформах, грають понад 2,7 млрд людей.

Така різниця в цифрах зумовлена тим, що гравці на мобільних платформах не зобов’язані створювати повноцінний акаунт Epic Games, для них створюється безіменний акаунт без прив’язки до імені та пошти.

Unreal Engine, після анонсу Unreal Engine, 5 користується ще більшим попитом – за 2021 р. рушій та інструментарій до нього завантажували на 40% частіше, ніж у 2020 р. Насправді майже 48% анонсованих ігор наступного покоління створено на Unreal Engine, наприклад на The Game Awards 2021, було номіновано 19 ігор на базі Unreal Engine.

Викликала зацікавленість і нова технологія MetaHuman Creator, з її допомогою створено вже більш мільйона віртуальних особистостей.

Ще один цікавий експеримент, який Epic Games провела торік – це The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience для PlayStation 5 та Xbox Series X/S. Цю безплатну та дуже вражаючу пісочницю завантажило понад 6 млн власників консолі Sony та Microsoft.

Працює Unreal Engine і в кіно та серіалах. На січень 2022 р. In-camera VFX на базі відеостін та UE5 змонтовані вже на 250 знімальних майданчиках. Найбільш відомий приклад використання In-camera VFX від Epic Games – серіал «Мандалорець» / The Mandalorian. Взагалі-то ті чи інші технології Unreal Engine (попередня візуалізація, віртуальні локації, розробка моделей або In-camera VFX) використовувалися у багатьох блокбастерах 2021 року – Jungle Cruise, The Suicide Squad, Free Guy, Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms, Venom: Let There Be Carnage, Dune, Spider-Man: No Way Home, The Matrix Resurrection та ін.

У Epic Games багато планів і на 2022 р. Серед них трансмедійні маркетингові кампанії, які дозволять переносити цифрові моделі на різні платформи та навіть у реальний світ. Розширення хмарних рішень, на додачу до Amazon Web Services (AWS) та Microsoft Azure інструменти Epic Games будуть працювати й на Google Cloud. Подальше створення контенту для доповненої або змішаної реальності. І звісно ж Метавсесвіт, куди зараз без метавсесвіту. Тут Epic Games робить ставку у тому числі на залучення сторонніх крейторів. Тобто цей метавсесвіт будуть будувати самі користувачі.

Що ж, плани амбітні, побажаємо Epic Games успіхів, від наявності дешевих та потужних інструментів виграють усі, і розробники, і гравці.