На Tesla та менеджера сервісу в одному з її магазинів було подано позов через недбалість, яка могла стати причиною аварії з двома жертвами, повідомляє Reuters.

Ніколас Гарсія та пасажир Джазмін Алькала загинули в аварії 13 вересня 2021 року, коли керували своєю Model 3 2021 року випуску. Днище автівки нібито зачепило дорогу, коли Гарсія проїжджав перехрестя біля свого будинку в Корал-Гейблс, штат Флорида. Автомобіль швидко вийшов з-під керування, з’їхав з дороги та врізався у два дерева, перш ніж спалахнути.

У позові адвокат сім’ї Гарсії стверджує, що підвіска седана вийшла з ладу, що призвело до удару днищем об дорогу та запалило акумулятори, це призвело до загорання автівки, перш ніж вона вилетіла з дороги. У позові також стверджується, що Гарсія привіз свій автомобіль до магазину Tesla, щоб отримати сервісне обслуговування через проблеми з рульовим керуванням та підвіскою лише за чотири дні до аварії. На думку адвоката, менеджер сервісної служби несе відповідальність за недбалий огляд автомобіля, а Tesla несе відповідальність за його конструкцію, а також за неякісну збірку авто.

У попередньому звіті Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB) говориться, що записи реєстратора даних про події (EDR) автомобіля вказують, що він рухався зі швидкістю до 144 км/год за п’ять секунд до аварії, а водій не натискав на гальма.

Відео аварії, зняте камерою іншого автомобіля, показує, як автомобіль проїжджає перехрестя, вдаряється нижньою частиною об дорогу, після чого з’являються іскри й він вилітає на узбіччя. В поліцейському звіті про інцидент йдеться, що автомобіль врізався в горб на дорозі, проїжджаючи перехрестя, при цьому водій прискорювався, щоб встигнути на світлофор.

Reuters зазначає, що в жовтні Tesla відкликала 2 791 автомобілі через бічні тяги передньої підвіски, які, можливо, не були належним чином закріплені під час виробництва. На відміну від кількох нещодавніх відкликань Tesla, які в основному розв’язували проблеми через оновлення програмного забезпечення, це відкликання охоплювало певні Model Y, виготовлені з березня 2021 року по червень 2021 року, і деякі Model 3, виготовлені з січня 2019 року по квітень 2021 року. У позові не згадується, чи була Tesla Гарсії серед відкликаних машин.