Ні, помилки в заголовку нема. Деякі автівки Tesla дійсно мають проблему зі звуковим сигналом ременів безпеки. Мається на увазі, що сигнал нагадування про ремені безпеки може не звучати, коли автомобіль заводиться, а водій ще не пристібнувся. Така проблема є у 817 000 авто виробництва Tesla.

Відкликання стосується седанів Model S 2021 та 2022 років, SUV Model X, седана Model 3 2017-2022 років та Model Y 2020-2022 років згідно з документами, опублікованими 3 лютого регуляторними органами.

Федеральні закони США про автобезпеку вимагають, щоб оповіщення звучало при запуску транспортних засобів. Звук має припинитися, коли передні ремені застебнуті.

У документах про відкликання, опублікованих Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху, сказано, що проблема виникає лише в тому випадку, якщо водій покинув транспортний засіб під час попереднього циклу руху, коли лунав звуковий сигнал. Агентство безпеки стверджує, що без звукового сигналу водій може не знати, що його ремінь безпеки відстебнутий, що підвищує ризик травмування під час аварії.

Tesla планує розв’язувати цю проблему, надіславши оновлення програмного забезпечення на початку цього місяця. У документах компанія зазначає, що не знає про якісь ДТП чи травми через цю проблему. Візуальне нагадування про ремені безпеки все ще відображається.

Це відкликання найбільше в історії Tesla і відбувається, коли компанія стикається з дедалі більшим контролем NHTSA, Національної Адміністрації Безпеки Дорожнього Руху США.

Цього тижня вже повідомлялось, що Tesla відкликає майже 54 000 автомобілів, оскільки їхнє програмне забезпечення Full Self-Driving дозволяє їм проїжджати через знаки «Стоп» не зупиняючись.

В обох випадках мова не йде про фізичне повернення автівок на заводи, адже Tesla просто оновлює програмне забезпечення, але залишається питання, що буде, якщо за час до надходження оновлення хтось із власників постраждає у ДТП саме через цю несправність?