Вчора деякі українські гравці звернули увагу на непогані, до 70%, знижки у магазині Sony PlayStation, які були приурочені до… «День Защитника Отечества» – свята окупаційної армії РФ, яке Україна не святкує, починаючи з 2014 р.

Звісно ж, українців образила ця помилка, а згодом на неї звернув увагу громадський діяч Сергій Стерненко, який звернувся у Twitter до Sony PlayStation.

На жаль, Sony поки ще не зреагувала на цю проблему.

Насправді ця проблема стосується багатьох ігрових компаній. Origin від EA багато років пропонував українцям платити через сервіс Яндекс, який просто не працював у нас в країні, і усі ціни тут у рублях. Battle.net від Activision Blizzard теж пропонує платити у рублях, української версії інтерфейсу нема. Ubisoft Connect від Ubisoft, попри наявність трьох студій в Україні, рахуючи і студію, що розробляє сам Connect – української нема, ціни в рублях. GOG Galaxy – українського інтерфейсу нема, ціни в доларах США. Bethesda.net – української версії магазина нема, ціни у євро. Або згадаємо, наприклад, Lost Ark, яка недоступна в Україні тому, що права на видання гри належать Mail.ru.

Може, вже настав час видавцям звернути увагу на цю проблему, і почати щось робити?