MMO action/RPG Lost Ark від корейських студій Tripod Studio / Smilegate RPG, яку в Європі та США видає Amazon Games, встановила рекорд, набравши 532 тис. гравців в онлайн Steam усього за 3 години. Ще більш вражаюче це виглядає, якщо врахувати, що гра ще навіть не вийшла. Офіційний реліз безплатної MMORPG у Steam запланований лише на 11 лютого 2022 р. Поки що доступ до гри мають лише володарі одного з платних Founder pack.

На жаль, гравці з України не можуть насолодитися цим MMO клоном Diablo, та не зможуть зробити це у майбутньому. Річ у тому, що Amazon Games не має права продажу гри на території нашої країни. Правами на видання Lost Ark в Україні володіє… Mail.ru, яка з 15 травня 2017 р. входить до переліку веб-ресурсів заблокованих на території України. У травні 2020 року заборону продовжили ще на 3 роки.

Контракт з Mail.ru та Smilegate був підписаний раніше ніж між Amazon Games та Smilegate, тому зараз українці не мають доступу до Lost Ark і вочевидь не будуть мати його і в майбутньому. У Steam сторінка гри для українських користувачів взагалі не відображається. Придбання гри напряму в Amazon Games не розв’яже проблему, тому що ви отримаєте той самий ключ Steam, який не спрацює.

Редакція «Межі» відправила запит до Smilegate стосовно цієї ситуації, але відповіді поки що не отримали. Те ж саме зробили деякі гравці-українці, що цікавилися грою, але поки що теж безрезультатно.