На тлі загрози військової агресії з боку Росії, по всій Україні проходять навчання різних підрозділів ЗСУ. У Рівненській області йдуть стрільби з ПТРК «Стугна», «Корсар», Javelin, NLAW та М141М1, у Волинській області тренується тактична авіація Повітряних Сил, а на півдні країни морська піхота ВМСУ тренується громити десант РФ за допомогою танків Т-80. Про це повідомляє офіційний акаунт ВМС ЗС України у Facebook.

«Днями танкісти окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського вдосконалювали навички водіння бойових машин у складних умовах місцевості.
Під час заняття військовослужбовці долали різноманітні перешкоди.
За підсумками занять морські піхотинці показали відмінні результати.
Постійне тренування та вдосконалення навичок – ознака кращих, отже перемога буде за нами!
Танки – сила!» – йдеться в повідомленні ВМС ЗСУ.

Танки Т-80 морської піхоти не дуже часто з’являються «у кадрі». Як повідомляє Defense Express, за весь 2021 рік у відкритих джерелах було лише два повідомлення про те, що морпіхи ВМСУ вивели на навчання свої Т-80.

Але зараз, коли РФ перевела у Чорне море одразу шість великих десантних кораблів з Балтійського та Північного флотів, такі навчання не завадять. Наразі у Чорному морі знаходяться 13 ВДК ВМС Росії, що удвічі посилило здатність росіян провести десантну операцію проти України. Мова йде про можливість розгортання чотирьох бригад морської піхоти РФ.

Танкісти 36-тої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського відпрацьовують саме водіння танка в складних умовах місцевості. Це може вказувати на те, що морська піхота ВМСУ розраховує використовувати Т-80 як мобільний резерв, що має прикривати собою раптові «діри» в ділянках фронту.

Сподіваємось на краще, але тримаємо зброю напоготові!