У рамках командно-штабних навчань «Заметіль-2022» на одному з полігонів у Рівненській області українські військовослужбовці на практиці застосували ракетні комплекси протиповітряної та протитанкової оборони вітчизняного та іноземного виробництва. Зокрема йдеться про стрільби з ПТРК «Стугна», «Корсар», Javelin, NLAW та М141М1. Про це пише АрміяInform.

«Надані зразки озброєння дозволяють змінити тактику дій та форми й способи застосування підрозділів Збройних Сил України, створити нові елементи бойового порядку такі як бригадні, батальйонні, ротні гранатометні групи, в ході ведення бою застосовувати асиметричні дії, що дозволять раптово та послідовно знищувати противника як на маршрутах його висування, так і на рубежах розгортання.» – пише офіційний канал Генерального штабу ЗСУ.

За легендою навчань, батальйонна тактична група однієї з механізованих бригад ЗС України з приданими танковими та артилерійськими підрозділами продемонструвала оборонні дії в прикордонній смузі.

«Під час цього навчання демонструються спільні дії підрозділів територіальної оборони та Збройних Сил України, — повідомив полковник Андрій Мельник. — Ми також побачили комплекс злагоджених дій української розвідки та інших силових структур, а також побачили, як на практиці застосовують оборонні ракетні комплекси країн-партнерів НАТО.»

На навчанні військові розглянули різні сценарії розвитку атаки умовного противника: як із проривом кордону та розгортанням ворожих підрозділів на різних рубежах, так і з нарощенням сил та засобів під час бою.