На тлі зупинення польотів KLM та проблем в українських авіакомпаній через відкликання страховки на літаки, в Ryanair кажуть, що будуть виконувати польоти до тих пір, поки не відбудеться повномасштабного вторгнення Росії.

«Це наш обов’язок і зобов’язання… підтримувати народ України, поки там не буде війни чи ракет» – заявив головний виконавчий директор Ryanair Майкл О’Лірі на пресконференції в Лісабоні.

О’Лірі також заявив, що не бачить причин для припинення польотів, якщо європейська влада не стверджує, що летіти в Україну небезпечно.

«Важливо не панікувати», – сказав він. «Людям потрібно повернутися додому, люди хочуть виїхати й полетіти за кордон до ЄС… авіакомпанії мають надавати таку послугу».

Ryanair – одна з найбільших іноземних авіакомпаній в Україні, минулого місяця вона заявила, що може розмістити до 20 літаків в Україні протягом наступних кількох років, і оголосила про плани виконувати 230 рейсів щотижня з трьох українських аеропортів цього літа.

Відповідаючи на запитання, чи планує Ryanair втілювати ці плани, О’Лірі сказав, що авіакомпанія щодня переглядає ситуацію в Україні, але країна залишається «великим потенційним ринком, доки не буде радянського вторгнення».