Починаючи відучора почала з’являтися інформація про закриття неба над Україною через загрозу повномасштабного вторгнення з боку Росії. Каталізатором для чуток стало призупинення рейсів авіакомпанією KLM. Проте закриття повітряного простору над своєю територією є виключним правом держави, і в України поки що немає планів цього робити.

Проблеми з авіасполученням виникають зовсім через інші причини. Зокрема, як пише портал Avianews, це стосується українських авіакомпаній, оскільки більшість їхніх повітряних суден взято у лізинг і не перебувають у власності вітчизняних авіаперевізників. З посиланням на низку неназваних джерел, видання інформує, що страхові компанії попередили авіаперевізників про те, що страховка перестане покривати польоти над Україною вже найближчими днями.

Проте, зазначається, при цьому авіаційні регулятори ні ЄС, ні США не видавали попередження щодо заборони польотів у повітряному просторі України.

Разом з тим, перша українська авіакомпанія і її пасажири вже постраждали від ситуації. Так, 12 лютого SkyUp Airlines довелося посадити у Кишиневі борт, який виконував рейс за маршрутом Фуншал-Київ.

Сьогодні в авіакомпанії прояснили ситуацію. “Лізингодавець — резидент Ірландії — повідомив авіакомпанії про негайну заборону на перебування літака UR-SQO у повітряному просторі України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутися до лізингодавця, власник літака категорично відмовив якраз у той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва. Авіакомпанія SkyUp зуміла домовитися про посадку в найближчому до кордонів України аеропорту – у Кишиневі – та організувати трансфер пасажирів до Києва”, – розповіли в пресслужбі авіаперевізника.

“Ситуація, що склалася, вимагає рішення на державному рівні. Зараз ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми, — додав Дмитро Сероухов, гендиректор SkyUp. – Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси в штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців “Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації”.

Директор компанії Tabu Tour Максим Циркель вважає, що паніка навколо авіасполучення з Україною нагнітається штучно.

“Весь ранок бачимо фейкові новини про закриття повітряного простору України з обіду понеділка, про те, що страхові компанії відмовляються визнавати дію страховок на борти в українському повітряному просторі, а лізингодавці терміново вимагають вивести літаки за межі країни. Так ось! Все це вигадки, які не мають офіційних джерел та підтверджень. На цю хвилину є тільки дві правдиві новини. Авіакомпанія KLM призупинила всі польоти в Україну до 17.02 для перестрахування, з метою забезпечення безпеки своїх екіпажів. Авіакомпанія SkyUp не змогла домовитися з лізингодавцем одного літака про його приліт в Україну, і борт вимушено сів у Кишиневі! Все! Більше жодних зупинок польотів, відгуків страхового покриття в Україні, або заборон на перельоти!”, – написав він у Facebook, порадивши довіряти лише офіційним даним на сайтах конкретних авіакомпаній.

А ось страховики інформують, що дійсно отримали повідомлення від перестрахувального брокера Ллойда (Велика Британія) про тимчасове зняття з покриття всіх опцій покриття військових ризиків в авіаційному страхуванні. Зокрема, у коментарі Інтерфакс-Україна директор компанії “ЕКСПО Страхування” Анатолій Іванців повідомив: “Так, ми отримували від одного з брокерів Ллойда, що з понеділка тимчасово знімаються з покриття всі опції щодо покриття військових ризиків в авіаційному страхуванні, як у страхуванні відповідальності перед третіми особами, і КАСКО”. Він зазначив, що лізингодавці, розуміючи, що не будуть покриті такі ризики, цілком природно, проситимуть авіакомпанії, яким вони дали у лізинг літаки, вивести їх за межі потенційно небезпечної території.

“Я так думаю, що для того, щоб стабілізувати ситуацію потрібно державі, Міністерству фінансів створити тимчасовий спеціальний фонд, на якому зафіксувати певну суму грошей та дати авіакомпаніям державну гарантію щодо покриття військових ризиків в обов’язковому авіаційному страхуванні, і тоді все заспокоїться”, – запропонував Анатолій Іванців.

Водночас як зазначив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, “справді, у деяких перевізників виникають складнощі, пов’язані з коливаннями на ринках страхування, що очевидно з огляду на інформаційне поле та поточні події… Ми очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Але незалежно ні від чого держава готова підтримати авіаперевізників та планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку”.

“Ринки страхових послуг, як і ринки капіталу, вразливі до інформаційного поля. Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього уряд, Офіс президента та наші міжнародні партнери розробляють спільні рішення. У разі потреби держава забезпечить повернення всіх громадян України з-за кордону”, – заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

“Небо над Україною відкрито, влада не ухвалювала жодних рішень щодо закриття повітряного простору. EASA (Європейське агентство авіаційної безпеки) також не давало рекомендацій обмежити польоти у повітряному просторі України”, – зі свого боку висловився заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Водночас Україна не рекомендує авіакомпаніям літати у повітряному просторі над відкритими водами Чорного моря – з 14.02 до 19.02.2022, повідомив керівник “Украероруху” Андрій Ярмак.

“Вже із завтрашнього дня авіакомпаніям рекомендовано не виконувати польоти протягом певного проміжку часу над цією зоною, та заздалегідь планувати оптимальні маршрути з урахуванням поточної ситуації. Зазначимо, що ця рекомендація не блокує загалом польоти над Чорним морем. Повітряний простір над територією України є відкритим та доступним для планування польотів”, – заявив Ярмак.