Минулого тижня Valve випустила CAD-файли для Steam Deck, щоб будь-хто міг надрукувати на 3D-принтері свій власний корпус для нової консолі. Але корпус — це, скажімо так, не головна частина. Потрібні також деталі, які можна в цей корпус вставити.

І з цього приводу є чудові новини: Valve у партнерстві з iFixit продаватиме запасні частини для Steam Deck, дозволяючи користувачам самостійно виконувати ремонт у домашніх умовах.

“iFixit буде одним з авторизованих продавців запасних частин для Steam Deck, а також запасних частин для набору Valve Index VR, – написала Valve в офіційному повідомленні. – Ми все ще опрацьовуємо деталі та незабаром поділимося додатковою інформацією”.

Компанія iFixit вже встигла розібрати серійну модель Steam Deck і виявила, що її відносно легко відремонтувати за кількома винятками.

Щоб дістатися майже будь-якого вузла, не потрібно докладати особливих зусиль — усередині консолі є чіткі ярлики для “практично всього”. Конструкція достатньо модульна, що дозволяє ремонтувати багато елементів без заміни чи демонтажу більшої кількості компонентів, ніж потрібно.

За шкалою ремонтопридатності Steam Deck отримала 7 балів із 10.