Хоча до отримання першими покупцями довгоочікуваної ігрової консолі Steam Deck компанії Valve залишається ще два тижні, на вулиці ентузіастів і, що не менш важливо, виробників аксесуарів сьогодні свято. І це не день Святого Валентина.

Valve явно хоче набрати фанатську базу якнайшвидше, і у якості першого кроку опублікувала на GitLab файли CAD для зовнішньої оболонки Steam Deck. Файли доступні за ліцензією Creative Commons, а це означає, що будь-хто може використовувати їх практично з будь-якою (зрозуміло, законною) некомерційною метою. Але якщо у ваших планах серійне виробництво аксесуарів до нової консолі, вам потрібно поспілкуватися з Valve окремо.

Це сміливе рішення контрастує із протилежною політикою, наприклад, Sony. Якщо пам’ятаєте, коли ентузіасти почали створювати власні покращені корпуси для PS5, компанія швидко домоглася закриття всіх подібних проєктів, а пізніше сама взялася за виробництво модифікованих корпусів.

Водночас Valve, схоже, дозволить виробникам корпусів вільно створювати вторинні корпуси для Steam Deck. Щобільше, Valve навіть заявила, що “з нетерпінням чекає, що створить спільнота!”.

Завантажити файли у форматах STL, STP та PDF можна за посиланням. Valve навіть обіцяє консультувати всіх охочих, для чого потрібно зв’язатися з підтримкою компанії через email [email protected]