Нещодавня історія з вилученням подкастів Джо Рогана (Joe Rogan) зі стримінгової платформи Spotify була доволі гучною. І це сталося не випадково. Згідно з опитуванням Pew Research Center, проведеним у липні 2021 року, близько чверті дорослих американців (23%) кажуть, що принаймні іноді отримують новини саме з подкастів.

Частка американців, які кажуть, що вони “часто” отримують новини з подкастів, досить мала — всього 7% – у порівнянні з приблизно вдвічі більшою кількістю дорослих (16%), які кажуть, що “іноді” саме таким чином дізнаються новини. Водночас більш ніж половина американців (56%) стверджують, що вони “ніколи” не отримують новини з подкастів, що дозволяє припустити, що у цієї новонародженої галузі все ще є досить великий потенціал зростання. Ці цифри відносно схожі з тими, які були у 2020 році.

Pew Research Center: майже чверть американців отримують новини з подкастів

Деякі групи частіше, ніж інші, дізнаються про новини з подкастів. Зокрема, молодші люди частіше, ніж люди старшого віку, звертаються за новинами до подкастів. Кожен третій дорослий віком від 18 до 29 років каже, що принаймні іноді отримує новини з подкастів, у порівнянні з 12% дорослих у віці 65 років і старше. Приблизно троє з десяти дорослих у віці від 30 до 49 років (29%) іноді слухають подкасти з цією ж метою та майже кожен п’ятий дорослий у віці від 50 до 64 років (18%) каже, що робить те саме.

Частка чоловіків та жінок, які отримують новини з подкастів, майже однакова (25% та 21% відповідно).

Ті, хто має більш серйозну освіту та вищі доходи, частіше слухають подкасти заради новин. Наприклад, дорослі американці, які мають вищу освіту, частіше отримують новини з подкастів, ніж ті, хто має середню освіту або навіть нижчу (28% проти 17% відповідно).

Між расовими та етнічними групами існує кілька відмінностей. Це також актуально, коли йдеться про політичну приналежність. Приблизно чверть як республіканців, так і незалежних, які схиляються до Республіканської партії, а також демократів і прихильників демократів, отримують новини з подкастів (23% і 24% відповідно).

Pew Research Center: майже чверть американців отримують новини з подкастів

Висновки дослідження базуються на онлайн-опитуванні громадян США, у якому брали участь понад 11 тисяч людей у 2021 році, та більш як 9 тисяч у 2020.