Український підприємець та співзасновник ракетної компанії Firefly Aerospace Inc. Макс Поляков продав свою частку в розмірі 58% акцій іншому співзасновнику Томасу Маркусику всього за $1. Про це пан Поляков повідомив на своїй сторінці Facebook.

«Я віддаю всі свої 58% акцій Firefly за 1 долар у власність співзасновнику та партнеру Тому. Шановний CFIUS, ВПС та 23 агентства США, які зрадили мене та засудили мене у всіх ваших діях за останні 15 місяців. Сподіваюся, тепер ви щасливі. Всіх вас судить історія. Макс любить Україну і так, у мене є український паспорт і я засновник Firefly!!! До побачення, моя «пташка» і урешті-решт я пишаюся тим, що зробив для душі і спадщини своєї землі!!!» – написав Макс Поляков.

Таким чином, співзасновник Firefly Aerospace виконав вимогу уряду та аерокосмічної промисловості США, які висловились проти контролю Полякова над компанією через побоювання, що цінні технології можуть потрапити в Україну, Росію чи інші країни, які намагаються розробити ракетні програми. Пан Поляков вклав у Firefly понад $200 мільйонів свого статку.