Багато виробників авто планують у найближчі роки відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння. Наприклад, Nissan підрахував, що розробляти двигуни під нові стандарти Євро-7 занадто дорого та майже повністю переходить на електрику. А от Lamborghini (поки що) не здається.

Компанія сподівається, що зможе продовжити виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння протягом наступного десятиліття, заявив генеральний директор Штефан Вінкельманн (Stephan Winkelmann) німецькій газеті Welt am Sonntag.

“Після гібридизації ми подивимось, чи можна буде запропонувати автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння після 2030 року, — сказав він в інтерв’ю. — Одна з можливостей — це підтримувати транспортні засоби з двигунами внутрішнього згоряння живими за допомогою синтетичного палива”.

Якщо Lamborghini фактично продовжить випускати автомобілі з ДВЗ у 2030-х роках, це протиставить автовиробника більшій частині галузі. Наприклад, Dodge планує представити свій перший повністю електричний “маслкар” у 2024 році. У тому ж році він також планує припинити виробництво деяких зі своїх найпопулярніших моделей з бензиновим двигуном, включно з Challenger та Charger. Lamborgini ж навпаки не запропонує випускати повністю електричний автомобіль до кінця десятиліття.

З практичної точки зору, навіть якщо Lamborghini продовжить виробляти автомобілі з ДВЗ до 2030-х років, вона не зможе продавати їх в багатьох місцях. У США та інших частинах світу уряди вирішили заборонити продаж бензинових автомобілів до середини десятиліття. Такі країни, як Німеччина, зробили вибір на користь транспортних засобів, які працюють на синтетичному паливі. Але жодна компанія ще не виробляє альтернативу бензину в потрібній кількості та, можливо, ще довго не буде.