З 2025 року в Європі починає діяти екологічний стандарт Євро-7. Згідно з розрахунками Nissan, розробка відповідних двигунів коштуватиме занадто дорого, тому компанія змінить стратегію.

Nissan припиняє розробку традиційних двигунів внутрішнього згоряння та сконцентрує увагу на електрокарах. Про це повідомляє Autogeek із посиланням на Nikkei Asian Review.

Компанія зупинила виробництво бензинових та дизельних двигунів для європейських моделей. Пізніше такі зникнуть з ринків Китаю та Японії.

Nissan витрачає близько $4,3 мільярда на рік на дослідження та розробки, причому більшість цих інвестицій спрямовується на бензинові двигуни. Ці кошти тепер будуть перенаправлені на електромобілі та інші нові технології.

Персонал, який бере участь у розробці та виробництві ДВЗ, з часом буде переведено на розробку електромоторів, гібридів та в інші підрозділи.

Але є й виключення — США. В країні залишаються популярними звичайні пікапи, над якими компанія все ж продовжить працювати. Також не зупинять оновлення актуальних двигунів з гібридними установками.