Засновник та генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь заявив, що його компанія зосередиться на виробництві смартфонів високого класу. Мета — безпосередньо конкурувати з Apple і заповнити ринкову нішу, залишену компанією Huawei після введення США економічних санкцій проти неї.

Ми будемо всіма силами прагнути повністю наздогнати Apple у плані виробництва та користувальницького досвіду, щоб стати найбільшим китайським брендом смартфонів високого класу. Це має відбутися у найближчі 3 роки.

Китайський топменеджер додав, що це буде “війна не на життя, а на смерть”, і Xiaomi здобуде у ній перемогу. Що ж, побачимо. У однієї корейської компанії це поки що не дуже виходить.

Xiaomi має намір залучити більше покупців, пропонуючи на світовому ринку смартфони високого класу, які відрізняються від мобільних телефонів на базі Android, що пропонують інші китайські компанії.

Водночас MacRumors повідомляє, що у четвертому кварталі минулого року Apple обігнала vivo і стала провідним брендом смартфонів у Китаї вперше за шість років. Також Apple продемонструвала найбільшу кількість продажів смартфонів у всьому світі — кожен п’ятий проданий мобільний телефон був виготовлений “яблучною” компанією.