Портал PCMag вирішив провести тестування нових флагманських моделей Samsung і вже добре відомого iPhone 13 вічного конкурента корейського виробника – Apple. Проведені PCMag “змагання” продемонстрували, що найновіший Galaxy S22 від Samsung все ще не може наздогнати чип A15 Bionic в iPhone 13 Pro.

PCMag зазначає, що нові процесори в корейських смартфонах — це серйозне поліпшення з боку Qualcomm в порівнянні з торішнім Snapdragon 888, але його виявилося недостатньо, щоб наздогнати Apple. Хоча PCMag стверджує, що Galaxy S22 – це “найпотужніший Android-телефон”, який він тестував досі, його результати в тестах все ще відстають від iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max.

У тестах Geekbench 5 Galaxy S22 Ultra, оснащений процесором Snapdragon 8 Gen 1 від Qualcomm, набрав 3433 бали в багатоядерному тестуванні, 1232 бали в одноядерному тестуванні та 448 балів у тестуванні машинного навчання. З іншого боку, iPhone 13 Pro Max набрав 4647 балів у багатоядерних тестах, 1735 балів у одноядерних тестах та 948 балів у тестах машинного навчання.

Порівняно з минулорічним Snapdragon 888 та Snapdragon 8 Gen 1 цього року поліпшення безумовно є. Ми побачили 13% зростання в одноядерному Geekbench і 9% зростання в багатоядерному Geekbench. У графічному бенчмарку GFXBench ми побачили покращення на 20% і більше залежно від обставин.

Тим часом у веббенчмарку Basemark Web тести PCMag показали, що серія Galaxy S22 працює на 8% краще, ніж минулого року, але iPhone 13 Pro Max продемонстрував удвічі найкращий результат тесту.

У комплексному веббенчмарку Basemark Web серія Galaxy S22 показала результат приблизно на 8% краще, ніж Galaxy S21 Ultra. Але iPhone 13 Pro Max отримав удвічі більше балів, ніж будь-яка модель Samsung, як ми вже бачили в минулому, через різницю між браузером Safari від Apple і браузером Google Chrome на телефонах Android.