Біографічний фільм про легендарного італійського автогонщика, підприємця та конструктора Енцо Феррарі, який вже 20 років мріє зняти режисер Майкл Манн, можливо нарешті стане реальністю. Deadline пише, що у стрічки вже є дуже потужний акторський склад, крім того, мова йде про великий контракт зі STX.

Режисер Майкл Манн, відомий за фільмами «Протистояння» / Heat з Робертом Де Ніро та Аль Пачіно, «Своя людина / The Insider, «Алі» / Ali та «Співучасник» / Collateral вже майже 20 років марить фільмом про Енцо Феррарі. Частково він вгамував свою пристрасть ставши продюсером стрічки «Аутсайдери» / Ford v. Ferrari, де легендарний комендаторе відіграв не абияку важливу роль. Але Манн хоче нарешті зняти фільм і про самого Феррарі. Нарешті в травні 2022 р. Манн збирається до Італії, де розпочнуться зйомки.

Біографічний фільм про легендарного Енцо Феррарі нарешті стає реальністю

Стрічка, назва якої ще не оприлюднена (скоріше за все це буде просто Ferrari), розповість про драматичний період з життя Енцо Феррарі. Мова йде про події літа 1957 року, участь Феррарі у культових італійських перегонах Mille Miglia, чия довжина складає 1000 миль, та бурхливих відносинах Енцо з жінкою та коханкою. Сценарій фільму побудований на книжці Брока Єйтса Enzo Ferrari. The Man and the Machine.

Майбутній фільм може похизуватися дуже потужним акторським складом. Головну роль у стрічці виконає талановитий Адам Драйвер («Дім Ґуччі» / House of Gucci, «Остання дуель» / The Last Duel, «Шлюбна історія» / Marriage Story та Star Wars). Дружину Енцо, Лору Феррарі, зіграє Пенелопа Крус («Вікі Крістіна Барселона» / Vicky Cristina Barcelona, «Повернення» / Volver, «Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів» / The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Шейлін Вудлі («Винні зірки» / The Fault in Our Stars, «Дивергент» / Divergent) зіграє Ліну Ларді, коханку і мати другого сина Феррарі.

Біографічний фільм про легендарного Енцо Феррарі нарешті стає реальністю

Ну що, тримаємо кулаки. Якщо майбутній Ferrari буде хоч наполовину таким же гарним як «Аутсайдери» / Ford v. Ferrari, це вже буде добрий фільм. Може нарешті Майклу Манну, який чотири рази номінувався на «Оскар», поталанить і він здобуде жадану статуетку.