Німеччина та Франція: “Обійдемося без Facebook”

Схоже, що погрози Meta Platforms Inc. (колишня Facebook) залишити Європу через блокування переговорів щодо нових правил конфіденційності анітрохи не злякали політиків Німеччини та Франції.

Міністр економіки Німеччини та міністр фінансів Франції у своєрідній манері відреагували на коментарі в річному звіті Meta. Нагадаємо, в ньому згадувалося, що якщо компанія не зможе покладатися на нові або чинні угоди про перенесення даних, то вона “ймовірно, не зможе пропонувати у Європі низку найбільш значущих продуктів та послуг, включаючи Facebook та Instagram”.

“Після злому я чотири роки жив без Facebook і Twitter, і життя було фантастичним”, – заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек журналістам на спільному заході разом з міністром фінансів Франції Брюно Ле Мейром у Парижі.

“Я можу підтвердити, що життя без Facebook дуже хороше, і що ми чудово обійдемося без нього”, – додав Ле Мейр. “Цифрові гіганти повинні розуміти, що європейський континент чинитиме опір і затверджуватиме свій суверенітет”.

У відповідь на це Meta опублікувала новий пресреліз, в якому заперечує спроби шантажу зі свого боку і заявляє, що “абсолютно не погрожує” відключити платформи, але… І ось тут йде низка цілком прозорих натяків на те, що саме це і може трапитись.

Зізнаємося чесно, жадібність компаній Марка Цукерберга вже давно не викликає подиву, а жителі ЄС є значним шматком пирога. З іншого боку, європейські політики позитивно оцінили практику видавлювання штрафів із міжнародних компаній. Тим цікавіше спостерігати за черговою сутичкою.

Більше коментарів!