За чутками, компанія Apple працює над гарнітурою доповненої реальності, яка буде випущена у 2022 чи 2023 році. У минулому ми вже писали про те, як (теоретично) працюватиме гарнітура і для яких цілей вона використовуватиметься.

Щобільше, компанія створить абсолютно нову платформу, на якій ця гарнітура функціонуватиме. І ось недавно були виявлені нові згадки про “realityOS”, яка служитиме операційною системою для AR/VR-гарнітури.

Згадки “realityOS” були виявлені в журналах завантажень App Store та у відкритому коді проєктів компанії. У Apple є як мінімум два проєкти – AR-гарнітура та AR-окуляри. AR-гарнітура може бути запущена в кінці цього або наступного року, а окуляри можуть бути представлені пізніше.

Відомий аналітик Мінг-Чі Куо припускає, що гарнітура може працювати на двох чіпах M1. Це означає, що гарнітура матиме величезну обчислювальну потужність, подібно до комп’ютерів Mac. На додаток, завдяки обчислювальній потужності гарнітура зможе плавно перемикатися між режимами AR та VR. Це також дає нам приблизне уявлення про те, як працюватиме “realityOS”.

Водночас все це аж ніяк не наближає нас до розуміння того, як саме виглядатиме і функціонуватиме Apple AR. До того ж коли йдеться про засекречені проєкти яблучної компанії, можна очікувати чого завгодно. У тому числі й те, що продукт взагалі не вийде на ринок.