Чорнобильська зона відчуження вже неодноразово ставала ареною бойових дій в відеоіграх, на жаль, зараз Полісся можете стати полем боя реальної війни, тому декілька днів тому українські нацгвардійці, поліцейські та рятувальники провели тактичні навчання з залученням військової та рятувальної техніки у м. Прип’ять.

Під час тактико-спеціальних навчань, гвардійці, поліцейські та рятувальники відпрацювали дії при виникненні кризової ситуації, виконували завдання з оборони населеного пункту, вивчали тактику ведення бойових дій в урбанізованій місцевості та ліквідацію їх наслідків.

Відпрацювалися, зокрема, ведення повітряної розвідки, робота групи снайперів, ведення вуличного бою та знищення противника що відступає. Окремо відпрацьовувався штурм будівлі. Заключними етапами навчань були надання першої медичної допомоги, евакуація поранених та зачистка населеного пункту від мінно-вибухових засобів і ліквідація наслідків бойових дій.

На навчаннях були присутні керівництво Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, посли іноземних держав та представники країн-партнерів.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначив, що такі масштабні навчання на території зони відчуження ЧАЕС проводяться вперше.