Керівництво Spotify пояснило вилучення 70 епізодів шоу Джо Рогана

За даними ресурсу JREmissing, на сьогодні передплатники Spotify втратили вже 113 епізодів шоу Джо Рогана, навколо якого створилася досить скандальна та “токсична” атмосфера.

Ми вже розповідали, що як у 40 епізодах, видалених у квітні минулого року, так і в нещодавно видалених 70 просто не могло бути згадок про пандемію COVID-19 у тому чи іншому вигляді — всі ці випуски вийшли за роки до появи хвороби.

З поясненням ситуації виступив генеральний директор Spotify Даніель Ек, який звернувся до співробітників у службовій записці, зміст якої став відомий виданню The Verge. За словами керівника компанії, причиною стали расистські висловлювання самого Рогана або гостей шоу.

Керівництво сервісу провело з Роганом “профілактичну бесіду”, після якої він сам ухвалив рішення про видалення деяких епізодів свого шоу. Відбором “неполіткоректних” епізодів Роган також займається самостійно. Крім того, Роган учора вибачився за расистський жарт, у якому він порівняв перебування в районі, де багато чорношкірих, із перебуванням на “планеті мавп”.

На завершення Даніель Ек повідомив, що Spotify виділяє 100 мільйонів доларів (ту ж суму, яку було витрачено на ексклюзивне поширення шоу Рогана) на ліцензування, розробку та маркетинг музики та іншого аудіоконтенту, створеного авторами з історично маргіналізованих груп. Він також сказав, що компанія розширює кількість зовнішніх експертів з питань балансу між безпекою користувачів та “самовираженням творців”.

Більше коментарів!