Нещодавно ми повідомляли, що Microsoft раптово для всіх відмовилася від розробки HoloLens і третю версію цього приладу широка публіка не побачить. На додаток, тоді джерела стверджували, що компанія не просто повертає роботу над новою інкарнацією пристрою, а взагалі закриває проєкт повністю.

Компанія вже давно працює над створенням гарнітури HoloLens для армії США. Вартість контракту може сягнути 21,88 мільярда доларів протягом 10 років. Проте видання Business Insider повідомило, що розробка гарнітури відстає від графіка і “страждає від проблем з якістю та продуктивністю”.

Непрямим підтвердженням є той факт, що армія США також посунула дату початку впровадження HoloLens на невизначений термін. За деякими даними, після того, як Microsoft погодилася співпрацювати з Samsung у створенні нового пристрою змішаної реальності, розбіжності в команді інженерів компанії загострилися.

“Не вірте тому, що ви читаєте в інтернеті”, – стверджує технічний спеціаліст Microsoft Алекс Кіпман у своєму твіті. “HoloLens працює чудово, і якщо ви пошукаєте в інтернеті, то там також говориться, що ми скасували HoloLens 2… який, наскільки я знаю, ми успішно постачаємо”.

Але співробітники компанії у розмові з Business Insider на умовах анонімності розповіли, що всередині підрозділу змішаної реальності та штучного інтелекту, яким керує Кіпман, панує плутанина та невизначеність щодо майбутнього HoloLens.

Минулого року понад 70 співробітників Microsoft, які працювали в команді HoloLens, покинули компанію, а понад 40 приєдналися до Meta, яка зараз активно просуває свою ідею метавсесвіту.