Лише пару місяців тому повідомлялося, що Microsoft спільно з Samsung працює над новою версією окулярів доповненої реальності HoloLens, проте зараз з’явилася неофіційна інформація, що всі роботи над HoloLens 3 припинено. Про це повідомляє Business Insider, посилаючись на власні джерела всередині Microsoft.

Ба більше, згідно з тим самим джерелом, це може означати не лише скасування розробки поточної версії окулярів, а згортання всього проєкту HoloLens в його теперішньому вигляді. Головною проблемою є відсутність чіткого розуміння керівництва, в якому напрямку слід рухатись далі.

Так, нещодавно Microsoft отримала державний контракт для розробки на базі HoloLens “інтегрованої візуальної системи доповненої реальності” (Integrated Visual Augmentation System, IVAS), проте досягти успіху їй не вдалося. І зараз у компанії спостерігається своєрідний “розбрат” — частина менеджменту включно з керівником проєкту HoloLens Алексом Кіпманом (Alex Kipman) бажають вивести HoloLens на споживчий ринок, тоді як інші наполягають, що його треба і надалі розвивати, орієнтуючись на корпоративні замовлення на кшталт того ж IVAS.

Разом з тим, головний виконавчий директор Microsoft Сатя Наделла взагалі вважає, що компанії краще зайнятися розробкою програмного забезпечення для метавсесвітів, які працюватимуть на чужих пристроях доповненої або змішаної реальності, і не виробляти власні пристрої.

Що стосується грудневої новини про співробітництво Microsoft і Samsung — згідно з тим самим джерелом, воно закінчилося нічим, головним чином через те, що Microsoft не бажала ділитися своїми технологіями, що вона розробила для HoloLens.