В лютому Windows 11 отримає велике оновлення з підтримкою додатків для Android, поліпшенням панелі завдань та іншими нововведеннями. А тепер Microsoft розказала про свої плани з тестування Windows 11 протягом 2022 року. Компанія заявляє, що планує більше експериментувати з функціями операційної системи, попри те, що вони можуть ніколи не з’явитися в релізі.

«У рамках цієї триваючої еволюції, інсайдери побачать, що ми будемо більше покладатися на Dev канал, як на місце для інкубації нових ідей, роботи над довгостроковими завданнями та контролю стану окремих функцій», — пояснює Аманда Ланговскі, керівник відділу програми попередньої оцінки Windows. «У деяких випадках ці концепції ніколи не будуть реалізовані, але, експериментуючи, ми можемо краще вдосконалювати досвід і надавати рішення у Windows, які дійсно дозволять нашим клієнтам досягати більшого».

Подібні A/B-тестування не новинка, Microsoft й раніше надавала частині учасників програми Windows Insider доступ до певних функції до того, як надати їх ширшому колу тестувальників. Однак у майбутньому можуть з’явитися варіації функцій, які не будуть повністю задокументовані Microsoft.

Учасникам програми Windows Insider так само будуть доступні канали Dev та Beta, проте вони працюватимуть паралельно. Тобто функції, які з’являться в Dev, не обов’язково потім потраплять в Beta та в реліз. І так само, деякі нові можливості можуть спершу з’являтися в каналі Beta.

Microsoft буде тестувати в Windows 11 більше експериментальних функцій

Microsoft планує надати тестерам Windows 11 меню з наведеною вище іконкою, в якому вони зможуть перемикатися з каналу Dev на Beta, щоб уникнути більш експериментальних функцій, які знаходяться в розробці.