Microsoft планує запустити відкритий бета-тест програм Android для Windows 11 наступного місяця разом із деякими вдосконаленнями панелі завдань і переробленими програмами «Блокнот» та «Медіаплеєр». Керівник Windows Панос Панай розповів про майбутні зміни в блозі компанії, і вони є частиною першого великого оновлення Windows 11.

Покращення панелі завдань додасть функцію вимкнення та ввімкнення звуку та, ймовірно, можливість показувати годинник на додаткових моніторах. Обидві були відсутні під час запуску Windows 11, але Microsoft все ще працює над покращенням панелі завдань, щоб повернути відсутню функціональність, як-от перетягування.

Оновлення Windows 11 наступного місяця також включатиме віджет погоди, який повернеться на панель завдань. Microsoft також переробляє свої програми «Блокнот» і «Медіаплеєр». Обидві отримають темні режими та зміни дизайну, які дозволять їм більше відповідати стилю Windows 11.

Windows 11 з лютого отримає програми для Android та покращення панелі завдань

Найбільшим же нововведенням оновлення Windows 11 стане можливість встановлювати програми для Android. Панай каже, що це буде «загальний попередній перегляд», тобто функція буде працювати в бета-версії. Microsoft вперше розпочала тестування додатків Android на Windows 11 за допомогою тестерів у жовтні. Ця можливість дозволяє встановлювати обмежену кількість програм з Amazon Appstore. І хоча існує ряд обхідних шляхів, щоб запустити Google Play Store на Windows 11, але Microsoft офіційно цього не підтримує.

Windows 11 з лютого отримає програми для Android та покращення панелі завдань

Панай також поділився різноманітною статистикою про те, наскільки важливою стала Windows за останні кілька років. Windows 10 і Windows 11 зараз працюють на 1,4 мільярда пристроїв щомісяця, і ринок ПК переживав сильне зростання протягом пандемії.

«Якщо ми розмірковуємо про те, що спричиняє структурну зміну попиту та використання ПК, ми бачимо три стійкі тенденції: зростання гібридної роботи та навчання, зміни у розважальних звичках та моделях розповсюдження, а також зміна звичок споживачів для повсякденних завдань», – пише Панай.

Microsoft каже, що кількість людей, які користуються такими додатками, як Cisco WebEx, Slack, Microsoft Teams і Zoom, збільшилася в 6 разів. Оновлення Windows 11 наступного місяця також полегшить доступ до екрана в Microsoft Teams та інших програмах для відеодзвінків. Коли ви наведете курсор на такі програми, як Teams, на панелі завдань з’явиться нова вкладка, яка дає змогу швидко ділитися вмістом вікна під час виклику.