Про існування мегаяхти Y721, будівництво якої ведеться у місті Альбласерда поблизу Роттердаму, уперше повідомив журналіст Бред Стоун у травні минулого року. За його словами, будівництво яхти обійшлося засновнику Amazon у 500 мільйонів доларів.

У середу голландські ЗМІ повідомили (а світові ЗМІ підхопили новину), що частину майже 100-річного мосту “Конінгсхавен” буде демонтовано, щоб нова 417-метрова яхта Безоса Y721 вийшла в океан.

Мер Роттердама заперечує демонтаж історичного мосту для проходу яхти Y721

Проте мер Роттердама Ахмед Хауталеб спростував повідомлення про те, що у місті демонтують історичний міст. За словами мера, рішення про демонтаж мосту ще не прийнято та відповідного запиту з боку власника яхти не поступало, і якщо це навіть відбудеться, то Безоса або його корабельню Oceanco зобов’яжуть сплатити усі витрати.

Перші зображення мегаяхти з’явилися ще у жовтні та вже тоді спеціалісти зрозуміли, що вона не пройде під мостом, коли буде спущена на воду.

Франсіс ван Хейст, представник адміністрації міста Роттердама, тоді повідомив виданню Insider, що місто може дати дозвіл морському сектору вивести судно в море, якщо власник оплатить роботи з тимчасового демонтажу історичного мосту.

Тим часом у Facebook група місцевих жителів Роттердаму закликала всіх небайдужих громадян закидати яхту Безоса тухлими яйцями, коли і якщо вона пропливатиме під напіврозібраним мостом.