Американський розробник безпілотних вантажівок TuSimple домовився з компанією Union Pacific Railroad щодо комерційного транспортування її вантажів на повністю безпілотних вантажівках без людей у кабіні. Про це повідомляється в офіційному пресрелізі.

Нагадаємо, що місяць назад TuSimple оголосила про те, що її вантажівка першою у світі здійснила повноцінний автономний рейс: від початку й до кінця маршруту машина пересувалася самостійно без людини в кабіні або віддаленого оператора. Тепер компанія розповіла, що з того часу її тягачі проїхали у такому режимі 885 кілометрів, а також зазначила, що знайшла першого клієнта для своїх повністю безпілотних вантажівок – навесні вони почнуть перевозити вантажі для залізничного оператора Union Pacific Railroad.

Робовантажівки їздитимуть у штаті Аризона між містами Тусон та Фінікс. Відстань між центрами цих населених пунктів становить близько 180 кілометрів, але, ймовірно, машини їздитимуть тим самим півторагодинним маршрутом між вантажною залізничною станцією й сортувальним центром, розташованими на околицях міст, що й у дебютному повністю автономному заїзді. Його довжина становить 128 кілометрів.

Надалі TuSimple планує нарощувати кількість вантажівок та клієнтів, щоб до кінця 2023 року стати прибутковою компанією. Зокрема, вона збирається розгорнути мережу комерційних безпілотних вантажоперевезень у «Техаському трикутнику» — густонаселеній частині штату Техас, де знаходяться всі п’ять його найбільших міст.

За словами американських інженерів, окрім можливості зекономити на зарплатах водіїв, автономні вантажівки дозволять перевозити вантажі швидше й з меншими ризиками.