Майже місяць тому соцмережі заполонила простенька гра в слова, яка пропонує за шість спроб вгадати одне єдине слово дня. Гра працює виключно в браузері та не має окремого додатка. Зі швидкозростаючою популярністю у неї почали з’являтися клони із застосунками та іншомовні версії (як от Кобза українською). Але неповторний оригінал все одно продовжує ширитися у стрічках соціальних мереж.

Цього разу приводом для нової появи Wordle в новинах стало придбання гри однією з найвідоміших газет — The New York Times. На сайті видання є окремий розділ з іграми-кросвордами, які також є доволі популярними. Як зазначає NYT, тільки минулого року в них зіграли понад 500 мільйонів разів, а у грудні вони вже мали мільйон підписників.

Вчора ввечері NYT та розробник гри Джош Уордл (Josh Wardle) повідомили, що відтепер Wordle стає частиною ігор видання. Гру буде перенесено до інших розваг на окремій сторінці. Як зазначається у релізі, вона залишиться безплатною для всіх наявних та майбутніх гравців. Але захисту від пейволу це не гарантує.

Точну суму, яку запропонували Джошу не названо, але відзначено, що йдеться про «семизначне число». Тут ще варто врахувати, що бруклінскій розробник зробив Wordle самостійно.