Група адвокатів, які представляють 35 штатів США, втрутилася у процес оскарження рішення, винесеного у вересні минулого року у справі Epic Games проти Apple, повідомляє Reuters. Нагадаємо, тоді суддя остаточно ухвалив, що Apple не є монополістом зі своєю політикою App Store. А саме це було головним звинуваченням Epic Games у їхній боротьбі з Apple.

У вересні суддя виніс остаточне рішення у протистоянні двох компаній, ухваливши рішення на користь Epic Games лише по одному з десяти пунктів звинувачення. Суд також ухвалив, що Epic порушила угоду з Apple і зобов’язав розробників Fortnite виплатити 30% від усіх доходів, які були отримані від iOS-версії гри з серпня 2020 року і до виходу відповідної ухвали.

Незабаром після цього Epic заявила, що подасть апеляцію, а Apple заявила, що не дозволить грі повернутися до App Store, поки Epic не виконає рішення суду. Хоча пізніше гра все ж таки повернулася на платформу, певною мірою.

35 штатів США виступили на стороні Epic Games у справі проти Apple

35 Штатів, про які йдеться зараз, раптово стали на бік Epic і подали антимонопольний позов проти “яблучної компанії”. Згідно зі спільною заявою адвокатів, компанія Apple продовжує негативно впливати на розробників застосунків і мільйони простих громадян, оскільки продовжує встановлювати монополію на розповсюдження мобільних застосунків та платіжні рішення в застосунках для iPhone.

Крім того, у своїй заяві вони стверджують, що компанія паралізує чесну конкуренцію та отримує прибуток від своєї антиконкурентної практики у такій багатомільярдній галузі, як виробництво мобільних застосунків.

Поряд із ними Міністерство юстиції США заявило, що попереднє рішення у справі було скомпрометовано, оскільки під час розгляду було неправильно застосовано деякі фундаментальні положення так званого “Закону Шермана“.

Хоча нинішні новини здаються серйозним ударом по амбіціях Apple щодо домінування в економіці iOS, компанія виявила спокій, заявивши, що налаштована оптимістично та очікує, що початкове рішення суду буде підтримане під час майбутньої апеляції.