Історія протистояння Epic Games та гігантів мобільних технологій в особі Apple та Google стара як світ. Судові позови будуть тривати ще багато років, але наразі головна гра Epic Games – Fortnite – викинута з магазинів програм App Store і Google Play.

Технічно Fortnite вже давно доступна на Android через GeForce NOW, але без будь-якої оптимізації — це просто настільна версія гри, яка транслюється на маленькі екрани смартфонів. Нова версія, яку зараз тестують NVIDIA та Epic Games, оптимізована для мобільних пристроїв, із сенсорним керуванням та меню, звичним користувачам оригінальних версій гри для iOS та Android.

При цьому слід пам’ятати, що сам сервіс GeForce NOW можна запустити на пристроях з iOS лише у браузері Safari. Apple так і не пустила у свою мобільну операційну систему жоден із сервісів потокової передачі ігор, як от GeForce NOW, а також Google Stadia, Microsoft xCloud або Luna.

Цікаво, що своєю чергою Epic Games навмисно не дозволяє Microsoft пропонувати Fortnite у рамках свого сервісу xCloud через побоювання, що версія з xCloud конкуруватиме з оригінальною версією для Windows від самої Epic Games.

Хай там як, закрите бета-тестування починається наступного тижня. Для отримання запрошення необхідно подати заявку на сторінці проєкту.