У грудні Apple оновила сторінку функцій MacOS Monterey, вказавши дату виходу Universal Control “навесні 2022 року”. Це збігається з очікуваним часом виходу iPadOS 15.4 та macOS Monterey 12.3.

Нагадаємо, що за допомогою функції Universal Control користувачі можуть використовувати одні й ті самі курсор і клавіатуру на будь-якому додатковому Mac або iPad, які підключені до одного облікового запису iCloud. Іншими словами, якщо у вас є MacBook і поруч із ним iPad, трекпад та клавіатуру MacBook можна використовувати прямо на iPad.

У бета-версіях Apple iPadOS 15.4 та macOS Monterey 12.3 (нарешті) зʼявився Universal Control

Компанія представила Universal Control ще у червні 2021 року на WWDC і спочатку заявила, що функція вийде восени. На жаль, інженери не спромоглися вкластися в ці терміни та відклала запуск спочатку на невизначений термін, а потім обмежившись формулюванням “навесні 2022”.

І ось, у бета-версіях iPadOS 15.4 і macOS Monterey 12.3, які Apple випустила зовсім недавно, довгоочікувана підтримка Universal Control нарешті з’явилася. Видання MacRumors навіть випустило відео з демонстрацією технології в дії.