Однією з головних рис бета-версії iOS 15.4 є можливість офіційного використання Face ID з маскою. Також з’явилася підтримка розпізнавання кількох пар окулярів.

До цього часу Face ID на iPhone не був розрахований на роботу в масці. Для розблокування iPhone із закритим обличчям необхідно вводити пароль або користуватися Apple Watch. Також існувала можливість навчити алгоритми Face ID впізнавати власника в масці, якщо провести процес навчання, закривши одну половину обличчя, але зручним чи надійним цей варіант назвати неможливо.

Наступна версія iOS дозволить використовувати Face ID в масці навіть для Apple Pay

Наступна версія iOS дозволить використовувати Face ID в масці навіть для Apple Pay

У бета-версії iOS 15.4 з’явилася нова опція роботи з обличчям у масці. Вона працює шляхом розпізнавання ваших “унікальних рис навколо області очей для аутентифікації”. Проте, Apple попереджає, що функція може бути менш точною при використанні маски.

До речі, на відміну від неофіційних способів навчання Face ID роботі з особою в масці, в цьому випадку надягати маску в процесі цього навчання не потрібно. Оскільки функція працює шляхом розпізнавання та перевірки справжності унікальних ділянок навколо очей, вона не працює із протисонцевими окулярами.