У четвертому кварталі 2021 року Samsung Electronics отримала ~$11,5 млрд операційного прибутку при ~$63,6 млрд доходу. Проте операційний прибуток був нижчим, ніж у попередньому кварталі, через премії, які компанія виплатила співробітникам до сезону. Компанія також повідомила про новий історичний максимум виторгу за весь 2021 рік: показники склали рекордні $42,9 млрд операційного прибутку при ~$232,4 млрд доходу.

Виробник пояснює 24-відсоткове зростання доходів у порівнянні з минулим роком збільшенням продажів споживчих товарів, таких як смартфони преміумкласу, телевізори та побутова техніка. Більш прибутковий напівпровідниковий бізнес забезпечив зростання операційного прибутку на 52% у річному обчисленні, попри проблеми з ланцюжком постачання, що обмежують виробництво оперативної пам’яті та флешпам’яті.

У перспективі до 2022 року Samsung очікує подальшого зростання свого мобільного бізнесу завдяки новим флагманським телефонам, планшетам і пристроям, що носяться, а також більшого поширення пристроїв з підтримкою технології 5G. Бізнес з виробництва дисплеїв також очікує зростання, частково завдяки продажу складних панелей більшої кількості виробників.

Компанія стверджує, що недавнє розширення виробництва квантово-крапкових OLED-панелей для телевізорів дещо згладить нещодавні втрати у виробництві великих панелей. Минулого місяця Sony анонсувала перший у світі QD-OLED телевізор, у якому використовується панель корейського виробника.

Samsung стверджує, що пандемія COVID-19 та глобальний дефіцит постачання, ймовірно, створюватимуть проблеми протягом усього 2022 року. Але компанія очікує розширення продажів флагманських пристроїв, таких як майбутній Galaxy S і нещодавно випущений Galaxy S21 FE. Нагадаємо, презентація Galaxy Unpacked 2022 відбудеться 9 лютого.