В листі про пріоритети YouTube на 2022 рік CEO компанії Сьюзан Войчицькі зазначила, що видалення з-під відео показу кількості дизлайків загалом було правильним рішенням.

«Від багатьох вас ми чули про видалення показу кількості дизлайків на YouTube, і я знаю, що це рішення було контроверсійним. Деякі з вас згадували, що дизлайки допомагали вам вирішити, які відео дивитися. Однак людям не подобаються відео з багатьох причин, у тому числі з тих, які не мають нічого спільного з відео, а це означає, що це не завжди точний спосіб вибрати відео для перегляду. Тому на домашній сторінці, у результатах пошуку чи на екранах «Далі», де користувачі, швидше за все, вибирали відео, дизлайки ніколи не показувалися», – написала Войчицькі.

Окрім того, за словами CEO YouTube, кнопка «Не подобається» використовувалася користувачами для атак на невеликих авторів та починаючих ютуберів. Після видалення показу кількості дизлайків такі атаки припинилися.

«Ми також помітили, що кількість відміток «Не подобається» завдає шкоди частинам нашої екосистеми через атаки дизлайками, оскільки люди активно працювали, щоб збільшити їхню кількість під відео авторів. Ці атаки часто були спрямовані на менших авторів і тих, хто тільки починає роботу. Ми хочемо, щоб кожен творець відчував, що може висловити себе без переслідувань. Тож ми експериментували з видаленням кількості дизлайків в мільйонах відео протягом багатьох місяців. При погляді з різних сторін, ми не побачили суттєвої різниці в глядачах, незалежно від того, чи були доступні дизлайки, чи ні. І що важливо, це припинило атаки дизлайками», – зазначила CEO YouTube.

Нагадаємо, що YouTube оголосив про припинення показу кількості дизлайків 10 листопада минулого року. Це рішення досі активно критикується, як користувачами сервісу, так і ютуберами. Та навіть призвело до появи сторонніх плагінів для браузерів, які дозволяють повернути показ кількості дизлайків під відео на YouTube.