Нове розширення для браузера Chrome під назвою Return Youtube Dislike робить рівно те, що обіцяє, повертаючи відображення кількості дизлайків під відео на сервісі YouTube.

Розширення працює за рахунок власного API YouTube, який відкриває стороннім додаткам доступ до відеоплатформи. Тому поки компанія не змінить API, користувачі Return Youtube Dislike будуть бачити точну кількість дизлайків під відео, а не приблизний їх підрахунок. На жаль, зміни до API в YouTube планують ввести вже 13 грудня, проте розробник розширення обіцяє, що дизлайки не зникнуть, принаймні для старих відео.

Розширення Return Youtube Dislike для Chrome повертає дизлайки в YouTube

Щойно API перейде в автономний режим, розширення почне використовувати комбінацію статистики з архіву дизлайків, який розробник наразі формує з даних YouTube, оцінок, екстрапольованих з даних користувачів Return Youtube Dislike, а також оцінок на основі співвідношення переглядів та лайків, для відео в яких відмітки «Не подобається» не встигли потрапити в архів.

Тому з часом точність розширення знизиться, особливо для нещодавно завантажених відео. Крім того, кількість негативних відгуків у Return Youtube Dislike не відображатиметься в режимі реального часу. Натомість поточна версія розширення оновлюватиме їх лише раз на два-три дні.

Нагадаємо, що 10 листопада YouTube оголосив про припинення відображення кількості дизлайків під відео, хоча сама кнопка «Не подобається» не зникла. Своє рішення сервіс пояснив наступним чином:

«У рамках цього експерименту глядачі все ще могли бачити та використовувати кнопку «Не подобається». Але оскільки кількість не була видима для них, ми виявили, що вони рідше націлюються на кнопку «Не подобається» у відео, щоб набити кількість. Коротше кажучи, дані нашого експерименту продемонстрували зменшення агресивної поведінки. Ми також чули безпосередньо від невеликих авторів і тих, хто тільки починає працювати, що на них несправедливо націлена така поведінка — і наш експеримент підтвердив, що це відбувається у більшій частці на менших каналах».