Ми вже розповідали про гру в слова Wordle. За короткий час вона набула чималої популярності, в неї з захопленням грають, чекають наступного дня і наступного завдання — і охоче діляться своїми досягненнями в соціальних мережах.

Здавалося б, ідилія — мирна, спокійна гра та позитивний настрій в спільноті — але, виявляється, є люди, котрим це не до вподоби. Один “інтернет-троль” створив бота у Twitter, який шукає твіти з обговоренням Wordle та надсилає у відповідь слово, яке буде загадане завтра.

Виявляється, завдання у Wordle обирається не випадковим чином, а за певним алгоритмом. Про це дізнався програміст Robert Reichel, який з чистої цікавості вирішив дослідити ігровий код і написав про знахідку у своєму блозі. Це була помилка, тому що цією інформацією скористувався інший користувач інтернету. Здається, йому набрид весь цей галас навколо Wordle, тому він створив Twitter-бота на ім’я The Wordlinator, який шукав твіти з обговоренням гри та надсилав у відповідь спойлери з наступним завданням і глумливими коментарями.

Наразі обліковий запис заблокований як такий, що порушує правила Твіттеру, проте, як зазначають інші користувачі, його вже блокували раніше, але він швидко поновлював свою роботу. Здається, відтепер обговорювати свій прогрес у Wordle з друзями краще у приваті, а якщо виникне бажання поділитися своїми враженнями у Твіттері — то з обережністю відкривати відповіді.