Марк Гурман з Bloomberg часто є джерелом новин про Apple. Аналітик має тісні зв’язки в компанії та майже не помиляється у своїх прогнозах стосовно нових її продуктів. Цьогоріч Apple продовжить перехід своїх комп’ютерів на процесори власного виробництва, а також може суттєво змінити iPhone. Достеменно невідома й доля AR/VR-пристроїв, які вже не перший рік у розробці.

У новому інформаційному листі Power On Марк розповідає, що згідно з його джерелами, найбільшу кількість цікавинок Apple збереже до осені. Список цих девайсів варіюється від оновлених MacBook Air до нових iPad Pro:

Цієї осені Apple готує найширший набір нових апаратних продуктів у своїй історії. Це має сенс: мій попередній список охоплює чотири нові iPhone, бюджетний MacBook Pro, оновлений iMac, новий Mac Pro, оновлені MacBook Air та AirPods Pro, три годинники Apple Watch, базовий iPad та iPad Pro.

Гурман ще раз наголошує, що компанія проведе свій перший захід у березні, а серед новинок цього року там буде й нова модель iPhone SE. Згідно з його інформацією, навесні не варто очікувати на оновлені версії iPad Pro. “Враховуючи більш значні зміни в цьому році, я очікую, що новий iPad з’явиться пізніше весни”, – каже Гурман.

Весняна подія Apple буде зосереджена на iPhone SE 3, новому iPad Air і, можливо, новому комп’ютері Mac вищого класу. “Я думаю, що Apple хоче додати чип M1 Pro до ще одного Mac у першій половині цього року. Це може бути старша модель Mac mini або iMac”, – пише він.