На тлі невдалого старту багатокористувацького шутера Battlefield 2042, оцінка якого зараз одні з найнижчих за всю історію Steam, EA вирішила провести деякі зміни у студії DICE та розповіла про подальшу стратегію розвитку франшизи.

По-перше, генеральний менеджер та керівник DICE Оскар Габріельсон, що пропрацював у студії 13 років, покине компанію наприкінці 2021 р., проте залишиться в Electronic Arts і займе іншу посаду. А за франшизу Battlefield тепер відповідає Вінс Зампелла, співзасновник Respawn Entertainment, який до того ж працював над першими іграми серії Call of Duty. При цьому Зампелла продовжить виконувати свої обов’язки в Respawn.

По-друге, EA має намір значно розширити штат усіх команд, які працюють над Battlefield та відкрити ще одну студію у Сіетлі, яку очолить Маркус Лейто, один зі співавторів серії Halo. Ця команда буде займатися іграми франшизи Battlefield, орієнтованими на сюжет. Нарешті!

По-третє, EA планує покращувати та доопрацьовувати Battlefield 2042 після невдалого старту та виправити проблеми з поганою оптимізацією та лагами. Цим займатимуться творці режиму Portal із Ripple Effect, а також нова команда Маркуса Лейто. Крім того, Ripple Effect буде працювати над «новим проєктом у всесвіті Battlefield 2042». Скоріше за все, йдеться про DLC.

Крім того, EA оголосила про запуск «всесвіту Battlefield»: крім основних ігор серії, компанія випускатиме й інші, та всі вони будуть пов’язані між собою. Про які саме проєкти мова, поки ще невідомо, але над ними будуть працювати усі студії DICE як у Північній Америці, так і в Європі.

Battlefield 2042 — не єдина гра, що має цього року проблеми з продажами. Від незадоволення гравців потерпають Call of Duty: Vanguard, Far Cry та декілька інших великих релізів 2021 р.