Організація The Dawn Project, яка виступає за безпеку комп’ютерних систем, розкритикувала автопілот Tesla, назвавши його “найгіршим програмним забезпеченням від компанії зі списку Fortune 500”. Загалом організація проводить кампанію заборони небезпечного програмного забезпечення в критично важливих для безпеки системах, які можуть стати мішенню хакерів та спричинити хаос у суспільстві. Для привернення уваги нібито до проблем роботи автопілоту Tesla, The Dawn Project розмістила в NY Times цілу шпальту реклами в із закликом “не бути манекеном для краштестів”.

В The Dawn Project заявляють, що проаналізували багато годин відео YouTube, знятих водіями, про їхній досвід з автомобілями Tesla в режимі Full Self-Driving (FSD). Виходячи з них, зазначають в організації, система FSD кожні 8 хвилин робить під час їзди помилку, яка, згідно з оцінкою ефективності водіння Департаменту автотранспорту (DVM) Каліфорнії, є критичною.

В організації заявляють, що не можу згадати жодного іншого комерційного продукту, який кожні 8 хвилин мав би критичну помилку безпеки.

“Відео з YouTube показує, як авто в режимі Full Self-Driving намагається врізатися в гігантські бетонні колони, намагається їхати неправильним шляхом вулицею з одностороннім рухом, намагається врізатися в автомобілі, припарковані на дорозі, їздить автобусними смугами, шалено перемикається між ними, а також не зупиняється перед людьми на пішохідному переході. Майже всі відео на YouTube були зняті вдень за гарних погодних умов. За ідеальних умов Full Self-Driving – це жахливий водій” – пишуть The Dawn Project на своїй сторінці.

Проєкт The Dawn Project був заснований Деном О’Даудом, як зазначається на їхньому сайті: “експертом зі створення програмного забезпечення, яке ніколи не виходить з ладу і не може бути зламано”. Там же написано, що О’Дауд створив операційні системи для Boeing 787, винищувачів F-35 від Lockheed Martin, міжконтинентальних ядерних бомбардувальників Boeing B1-B і розвідувального транспортного засобу NASA Orion Crew.

Згідно з профілем О’Дауда в LinkedIn, він не тільки є засновником The Dawn Project, але й дійсним генеральним директором компанії Green Hills Software, яка ще з 80-х розробляє програмне забезпечення.

Швидкий огляд веб-сайту компанії показує, що вони надають програмне забезпечення, яке допомагає “автовиробникам досягати безпеки, необхідної для ADAS [Advanced Driver Assist Systems] і автоматизованих систем водіння”. Згідно з новинами від 5 січня 2022 року, опублікованим на веб-сайті Green Hills Software, компанія нещодавно співпрацювала з BMW над їхнім новим повністю електричним спортивним позашляховиком iX. Тому схоже, що The Dawn Project має певну заангажованість в оцінці безпечності автопілота Tesla. Хоча також зазначимо, що Каліфорнійський департамент автотранспорту переглядає свою думку щодо бета-тестування експериментальної версії програмного забезпечення Tesla для повного автопілота (FSD — Full Self-Driving).