Каліфорнійський департамент автотранспорту переглядає свою думку щодо бета-тестування експериментальної версії програмного забезпечення Tesla для повного автопілота (FSD — Full Self-Driving). Ця новина з’явилася після того, як багато захисників безпеки та регулювальних органів висловили своє занепокоєння щодо готовності компанії дозволити обраним клієнтам тестувати програмне забезпечення для автономного водіння 2-го рівня на публіці.

Регулювальний орган Каліфорнії перегляне найбільшу у регіоні програму тестування автономних транспортних засобів. На сьогодні понад 60 компаній отримали офіційні дозволи на тестування автомобілів з різними рівнями систем автономного водіння на дорогах, відкритих для громадськості.

Але існує лише кілька брендів, які отримали дозвіл на тестування автономних автомобілів без спеціально підготовлених водіїв-випробувачів, і ще менше, кому дозволено комерційно продавати автомобілі з такими системами.

На відміну від інших компаній, Tesla почала тестування зі своїми покупцями замість того, щоб використовувати підготовлених водіїв, які професійно займаються тестуванням автомобілів. Власникам Tesla навіть доведеться заплатити $12 000, якщо вони хочуть отримати доступ до бета-версії системи FSD.

Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху було виявлено відеоролики, які демонструють небезпечне використання цієї технології. Слід нагадати, що аварії, спричинені автопілотом Tesla, також розслідуються зараз, причому деякі з них закінчилися смертельним наслідком для водіїв та пасажирів автомобілів. Все це й спричинило відмову з боку департаменту автотранспорту.