Як повідомляє Reuters, Visa провела опитування у дев’яти країнах, за результатами якого майже чверть малого бізнесу планує приймати оплату криптовалютами у 2022 році. А майже 13% споживачів у цих країнах чекають на це.

В опитуванні взяли участь 2250 власників малого бізнесу у таких країнах, як Сполучені Штати Америки, Канада, Бразилія та Сінгапур, де навіть припускають, що така форма оплати може стати основною. При цьому малі підприємства за межами Північної Америки більш відкриті для цифрових валют. Visa також опитала тисячу дорослих людей у Штатах та по 500 людей з інших країн.

“Я вважаю, що все більше людей почуваються впевненіше з криптовалютами” — сказала у своєму інтерв’ю Джені Мунді (Jeni Mundy), глобальний керівник відділу продажів та еквайрингу Visa.

Компанія також зазначає, що більш ніж 30% підприємців Об’єднаних Арабських Еміратів, Гонконгу, Сінгапуру та Бразилії планують надати клієнтам такий спосіб оплати у найближчі місяці. Попри різні правила, цифрові валюти все одно почали діяти у цих країнах. Для порівняння, таку опцію оплати розглядають 19% малих бізнесів у США та 8% у Канаді.

Майже три чверті опитаних вважають, що оплата криптовалютами є “фундаментальною” можливістю для розвитку. А для багатьох менших компаній які переходять но такі форми оплати, впровадження криптовалют може бути природною еволюцією, сказала Мунді.

Серед інших країн, в опитуванні також брали участь Німеччина, Ірландія та Росія.

Не дивлячись на зростаючу популярність криптовалют серед інвесторів, вони все ще не набули популярності, як спосіб оплати товарів та послуг. Це частково пояснюється постійними коливаннями їх вартості. Наприклад, в понеділок 10 серпня Bitcoin впав більш ніж на 5% до позначки нижче $40 тисяч вперше з вересня минулого року. На момент підготовки цього матеріалу його вартість складає $42622 за монету.

Нагадаємо, що згідно з даними сінгапурської компанії Triple A, Україна посідає перше місце у світі за відсотком населення, що володіє криптовалютами.