Розробник популярної гри PUBG (“Playerunknown’s Battlegrounds”) стверджує у своєму позові, що сінгапурська компанія Garena зробила підроблені версії його гри, а Apple та Google відмовилися припинити їх продаж.

Випущена у 2017 році, PUBG стала однією з перших і найуспішніших ігор у популярному жанрі “battle royale”, який зараз включає “Fortnite” і “Call of Duty: Warzone”. У скарзі корейської компанії Krafton йдеться про те, що Playerunknown’s Battlegrounds була продана тиражем понад 75 мільйонів копій.

У позові Krafton звинувачує сінгапурську компанію Garena у створенні клонів PUBG під назвою “Free Fire” та “Free Fire Max”. Apple та Google звинувачуються у продажу “відверто підробленої версії” Playerunknown’s Battlegrounds, створеної Garena.

Розробник PUBG подав позов проти Apple та Google через клон гри в їхніх магазинах застосунків

Free Fire і Free Fire Max значною мірою копіюють численні аспекти Battlegrounds, як окремо, так і в сукупності, включаючи захищену авторським правом унікальну функцію відкриття гри Battlegrounds “air drop”, структуру гри та ігровий процес, поєднання та вибір предметів, що носяться, броні та унікальних об’єктів, локацій та загальний вибір колірних схем, матеріалів та текстур.

Apple і Google звинувачуються в поширенні сотень мільйонів копій програм Free Fire, що, згідно з позовом, принесло Garena “сотні мільйонів доларів”, а Apple і Google – “значний дохід”.

У відповідь 21 грудня 2021 року Apple повідомила, що Free Fire порушує авторські права PUBG компанії Krafton, але чомусь досі не зробила жодних дій щодо видалення гри з App Store, як це нещодавно сталося з клонами Wordle.