Тільки вчора ми писали про новий феномен у світі ігор — своєрідний кросворд Wordle. Нагадаємо, автор розмістив гру виключно онлайн, відмовившись від звичних методів просування, мобільних застосунків тощо.

Але, як відомо, святе місце порожнім не буває. Тому App Store моментально наповнили всілякі застосунки-клони, які не мали до оригінальної розробки жодного відношення. Деякі були платними, деякі (куди ж без цього) пропонували внутрішньоігрові покупки.

Один із розробників такого клону почав хвалитися тим, скільки завантажень отримала його версія гри. Після досить бурхливої реакції з боку спільноти він закрив свій обліковий запис у Twitter, але реакцію було вже не зупинити, оскільки користувачі почали знаходити в App Store численних наслідувачів.

Численні клони Wordle раптово зникли з Apple App Store
Пошук клонів Wordle в App Store до і після

Але зараз, схоже, компанія Apple відреагувала на повідомлення користувачів та різноманітних ЗМІ про масові підробки. Як зазначає The Verge, деяку кількість клонів ще можна знайти, але жоден із них не використовує слово Wordle у своїй назві.

Компанія Apple поки не дала жодних коментарів, але важко припустити, щоб численні автори підроблених Wordle самостійно видалили свої програми з магазину протягом години.

Звичайно, і раніше були аналогічні випадки, коли Apple зачищала свій магазин від підроблених версій застосунків, наприклад, Flappy Bird або 2048, але ніколи ще реакція компанії не була настільки стрімкою і потужною.

Численні клони Wordle раптово зникли з Apple App Store

А ось компанія Google, судячи з усього, поки не відреагувала на ситуацію і знайти там підроблену гру не складає особливих труднощів.